twitter facebook instagram tumbler
logo

Myggebalsam der virker

myggebalsam-blog-pic

År efter år glæder vi os til sommeren skal komme. Til den kolde, mørke tid er ovre og vi igen kan sidde udendørs i shorts og tanktop til langt ind i de lyse nætter. Men SÅ kommer myggene og vi pakker os påny ind i trøjer og tæpper. Vi tænder myggelys som ikke hjælper og forsøger endda med modbydelige kemikaliefyldte myggemidler, indtil vi giver op og rykker indenfor, for at klø vores insektplagede brune sommerhud. NO MORE! Her er opskriften på en myggebalsam der virker mod alverdens myg. En world wide internatiol myggeforskrækker, som jeg personligt har testet i så fjernt et land som Afrika, og som sørme også virker herhjemme i forstaden. Den er nem og billig at lave og ud over at virke har den også den fordel, at den er helt fri for klam kemi.

myg

Det skal du bruge:

1,25 dl bivoks

2 dl kokosolie

1 spsk mandelolie

20 dråber citronelleolie

små silkoneforme, papirforme til cupcakes eller en tom dåse til creme eller lignende.

(jeg bruger oftest selv papirformene. De er lette at opbevare cremen i, til jeg skal bruge den og de har den fordel at jeg så ikke er begrænset af antallet af forme jeg ligger inde med, hvis jeg gerne vil lave en stor portion. Hvis jeg skal have myggebalsamen med ud at rejse, hælder jeg den i en tom beholder med tætsluttende låg, så den ikke ryger ud, selvom den skulle blive blød i varmen.)

Sådan gør du:

Smelt kokosolie og bivoks forsigtigt over vandbad og tag det af varmen.

Lad det køle lidt af og tilsæt så citronelleolien (Du kan justere på mængden af citronelleolie, alt efter hvor stærk du vil have din balsam.)

Hæld blandingen i passende forme og sæt dem til afkøling, gerne i køleskabet.

Når massen er helt størknet, kan din myggebalsam tages ud af formene. Når du fordeler det på kroppen vil din kropsvarme smelte olien og bivoksen, så du kan smøre den ind som en lotion.

Hav en dejlig myggefri sommer.

 

 

 

 

 Der er lukket for kommentarer.