twitter facebook instagram tumbler
logo

Blødgørende maske med mælkebøtteblade

Som jeg har nævnt i de to sidste indlæg her på bloggen, er mælkebøtte meget mere end irriterende ukrudt i græsplænen. Det er en gave, en superplante, og alle dele af den kan bruges. Mælkebøttens historie som medicinplante er lang og veldokumenteret, og hvis du er gået glip af, hvordan du laver et hormonelt balancerende afkog af roden, kan du læse om det her, og hvis du gerne vil lave den perfekte maske mod urenhud med mælkebøtteblomster, kan du finde opskriften her.

Hvis du allerede har afprøvet både afkog og blomstermaske, er du måske frisk på at kaste dig ud i at bruge mælkebøttens blade. Udover at være en superlækker overraskelse i enhver salat, er de små, sprøde blade også gode som blødgørende ingrediens i en nem mælkebaseret maske.

maske-med-mælkebøtteblade-2

Det skal du bruge:

En håndfuld spæde mælkebøtteblade

1 dl. mælk

Sådan gør du:

Hak mælkebøttebladene groft. Skær eventuelt stænglen fra, hvis de blade du plukker ikke er helt små. Mælken i stænglen kan farve din hud. (og dit tøj, så pas på.)

Læg bladene i mælken og lad dem ligge i ca. 10 minutter. Tag da bladene op, lad dem dryppe lidt af og læg dem på huden. Lad masken virke 10-15 minutter.

Sådan virker det:

Mælkebøtteblade virker blødgørende

Mælk virker peelende på huden, dvs, hjælper huden med at afstøde døde hudceller, så din hud kommer til at fremstå ren, frisk og ung.

Tip:

Hvis du lider af uren hud, kan døde hudceller være med til at danne nye bumser, idet de kan hobe sig op på huden og skabe problemer i den nye, underliggende hud. Derfor er det en rigtig god ide´at peele huden jævnligt, 1-2 gange om ugen, hvis du vil holde huden frisk og fri for bumser.

Der findes mange gode masker til peeling. Gå efter dem med mælkeprodukter (mælk eller yoghurt) Eller dem med frugtsyre, fx. ananas. (Men pas på, hvis du har sart hud. Ananas er en af de skrappere midler at tage i brug.)Der er lukket for kommentarer.