twitter facebook instagram tumbler
logo

Fedtfri maske mod uren hud

vandmelon-og-bananmaske

Selvom sommeren åbenbart nægter at komme til Danmark, så insisterer jeg altså på, at holde fast i nogle af de sommertraditioner, jeg holder allermest af. En af dem er at vælte mig i lækker, sød og moden frugt og få gavn af alle de fantastiske ting der er i, både indvendigt og udvendigt.

Hvis du også er vild med frugt og måske kæmper lidt med uren hud, er denne maske garanteret noget for dig. Det er en af de masker, som du sagtens kan lave en stor portion af, og så spise det der bliver tilbage, når du har smurt et par skefulde rundt i ansigtet.

Det skal du bruge:

Et lille stykke vandmelon

En halv banan

Sådan gør du:

Skær vandmelonen og bananen i mindre stykker og blend det hele til en lind grød med en stavblender. Fordel masken på ansigtshuden og halsen med en bagepensel eller en gammel makeup-børste. Lad masken virke i 10-15 minutter og vask den af mde lunkent vand.

Sådan virker det:

Vandmelon har samme ph-værdi som huden og er fuld af sunde vitaminer. Den er antiinflamatorisk, hvilket vil sige, den hæmmer betændelsestilstande, og tilfører samtidig masser af fugt til huden. Tager du lidt af det grønne med fra indersiden af skrællen får du desuden masser af antioxydanter der opfrisker huden, samt citrulin der øger blodcirkulationen.

Banan indeholder vitaminer der styrker produktionen af collagen, som er en af hudens essentielle byggesten, derfor siges den at holde huden ung. Desuden er den antibakteriel og derfor god mod urenheder. Desuden er den en god fugtgiver.

Tip:

Hvis du har mange urenheder og meget fedtet hud kan du tilsætte en tsk honning og en tsk frisk citronsaft til masken. Honning er et stærkt antibakterielt middel og virker samtidig helende på skader i huden. Citronsaft renser, affedter og tilfører endnu flere gode c-vitaminer som er guld værd for din hud.

Hvis du bruger citronsaft i masken skal du endelig huske at bruge en god dagcreme bagefter, da citron kan udtørre huden. Alternativt kan du bruge en ansigtsvand af grøn te, som du sprayer direkte på huden, når masken er renset af.Der er lukket for kommentarer.