twitter facebook instagram tumbler
logo

Helende salve til tør og sprukken hud

helende salve 2

Efteråret er her og førhen betød det altid knastørre læber og hænder for mig. Men nu har jeg endelig fundet en kur, som både er effektiv, drøj, billig, super let at lave og helt fri for vand, farlig kemi og mærkelige fyldstoffer, som bare gør problemet meget større.

Det bedste ved denne her opskrift er, at jeg, i stedet for at købe 20 forskellige produkter, der hver især lover at være gode til alle mulige forskellige ting, kan jeg nøjes med et, som klarer alle efterårets og vinterens problemer.

Da salven er mild og helt uden parfume og andre ting, der kan irritere huden, kan den bruges både på tør og sprukken hud, på kuldeeksem og sågar direkte på mindre sår. Og det bedste af det hele, den kan bruges overalt på kroppen.

Udover at virke helende når skaden er sket, virker den også beskyttende og når jeg laver den tidligt og går i gang med at bruge den allerede nu, kan jeg være heldig helt at undgå de problemer, som førhen gjorde efterår og vinter til et mareridt for min hud.

 

Det skal du bruge:

4 spsk kokosolie

4 spsk solsikkeolie

1 spsk kamilleblomst

1 spsk morgenfrue

3 spsk bivoks

 

en lille gryde og en lille skål til vandbad eller en chokoladesmelter.

En tom dåse eller anden form for beholder, beregnet til salve, creme eller kosmetik, eller muffinforme af papir.

Bruger du muffinforme til salven, er den ikke så let at tage med rundt. Til gengæld er den let at tage ud af papiret og smøre ud på huden.

 

Sådan gør du:

Kom kokosolie og solsikkeolie i vandbadet eller chokoladesmelteren, sammen med de tørrede blomster. Sørg for at holde godt øje med temperaturen, hvis du bruger vandbad, vandet må ikke koge!

Lad olien stå på varmen i en time, så virkestofferne fra kamille og morgenfrue kan trække ud. Dette kaldes at infusere olien.

Efter en time sies olien gennem et tefilter af stof, og hældes tilbage i vandbadet eller chokoladesmelteren.

Tilsæt bivoksen

Når bivoksen er smeltet røres rundt i salven med en ske eller en rørepind, til du er sikker på, olierne og voksen er fordelt jævnt.

Hæld nu salven op i din beholder og stil den til afkøling.

Når salven er størknet er den klar til brug.

helende salve 1

 

Brug og virkning:

Salven kan bruges på tør og sprukken hud, direkte i små sår, på eksem, solskoldede eller frostskadede områder, samt på læberne.

Solsikkeolie egner sig godt til at optage de virksomme stoffer fra plantedelene og er en let olie der trænger hurtigt ind i huden.

Kokosolie fugter og nærer og har en god virkning på skadet hud og ar.

Kamilleblomst virker beroligende og har betændelseshæmmende effekt. Derudover er den både bakterie- og svampedræbende og derfor god mod mange forskellige hudproblemer.

Morgenfrue virker sårhelende og er også god mod solskoldning og eksem.

Bivoks består af pollen, plantevoks og sekret fra bierne. Den lægger et beskyttende lag på huden, virker blødgørende og øger hudens elasticitet.Ét svar til “Helende salve til tør og sprukken hud”

  1. […] Den bliver tør og ru og slår sprækker. Hele vintersæsonen er jeg storforbruger af denne her helende salve, som du let og hurtigt selv kan lave. Den er ganske enkelt et vidundermiddel, synes jeg. Men når […]