twitter facebook instagram tumbler
logo

Hurra! Mælkebøtterne blomstrer

mælkebøtterod-

Som storfan af naturlige skønhedsprodukter er du sikkert, ligesom jeg, helt vildt begejstret for den tid vi går i møde nu. Her i foråret og hele sommeren igennem kan du nemlig lave en masse skønhedsprodukter af fuldkommen friske råvarer, bare ved at gå en tur i haven, på marken eller ved havet og plukke løs af alt det naturen byder på i disse måneder.

Hvis det er nyt for dig at lave dine egne produkter, tænker du måske, det vil kræve at du læser tykke bøger om lægeplanter og voksesteder, før du kan kaste dig ud i at finde og plukke planter og urter selv. Men en af de allerbedste og stærkeste super-ingredienser til din skønhedspleje vokser lige udenfor din dør, og skyder bogstavelig talt op alle vegne i øjeblikket, nemlig Mælkebøtten.

I den næste tid vil jeg, her på bloggen, give dig nemme opskrifter og idéer til, hvordan du bruger de forskellige dele af planten. De er især gode hvis du har uren hud og vil til kamp mod bumserne med et effektivt middel.

80% af alle teenagere oplever at have bumser, eller akne som det hedder, når vi taler i mere videnskabelige termer. Bumser skyldes en overproduktion af talg (fedtstof) i huden, som især når du er ung, kan skyldes hormonforandringer i kroppen. Derfor er det første du bør gøre, hvis du gerne vil slippe for bumser og urenheder, at forsøge at stabilisere din hormonbalance. Det gøres indefra og her kommer mælkebøttens rod ind i billedet.

mælkebøtterod-2-

Start din antibumsekur i dag ved at hive nogle store, flotte mælebøtter op med rod. Skær rødderne af og vask dem grundigt, så al jord kommer af.

Kog en keddel vand og læg rødderne i en kop. Hæld det kogende vand over og lade det trække fem minutter, gerne med låg over.

Nu er din anti-bumse-drik klar.

Drik sådan et afkog hver dag i en måned eller hele mælkebøttesæsonen igennem.

Prøv desuden at skære ned på mælkeprodukter, da de også indeholder hormonlignende stoffer, der kan fremprovokere urenheder og bumser, når du indtager dem. Især er det en god idé at holde sig fra skummetmælk.

Hvis du har virkelig mange bumser, er det en god idé at gå til lægen med problemet. I svære tilfælde kan du få en pillekur eller en særlig salve at smøre på de angrebne områder.Der er lukket for kommentarer.