twitter facebook instagram tumbler
logo

Jeg skal være dommer i Danmarks største skønhedskonkurrence

shapeimage_4

Fredag d. 31. juli løber miss-konkurrencen Queen of Scandinavia 2015 af stablen på hotel STAY i København og jeg skal være dommer. Jeg var ikke et sekund i tvivl og takkede med det samme ja, da jeg blev spurgt, om jeg ville sidde i dommerpanelet, for jeg har prøvet det før og det var faktisk ved denne lejlighed, at jeg fik en af mine allerstørste åbenbaringer hvad angår skønhed.

Jeg var overrasket over, at valget faldt på mig.

Da jeg skulle være dommer sidst, indrømmer jeg gerne, at jeg var både beæret og overrasket over at valget var faldet på mig. Jeg er jo langt fra miss-typen og har aldrig været i nærheden af at ville stille op i den slags konkurrence, allerede fordi jeg kun går de sædvanlige vindere til knæene med mine 162 cm, og så fordi bare tanken om at gungre ned af en catwalk i undertøj og stilletter får mig til at gyse og grine på en gang. Min kropstype hører ganske enkelt ikke hjemme på et sådant podie og jeg ville aldrig komme gennem de indledende castingrunder og heller ikke udsætte mig selv for den ydmygelse der ville ligge i en afvisning.

271721_10150263061213972_5493087_o

Hvis du har fulgt med i mine højlydte opråb hvad angår skønheds- og kropsidealer den sidste tid, tænker du måske, at jeg burde holde mig fra at deltage i events og arrangementer, der styrker og støtter det kropsideal, som jeg selv har råbt op om, ikke kan bestå som det eneste. Men det er jo netop det jeg siger. Idealet om den lange, slanke, appelsinhudsfri og muskuløse krop kan ikke stå alene. Men det betyder jo ikke, der ikke skal være plads til også at hylde piger og kvinder der vælger at dyrke netop dette ideal. Min mission som selvudråbt kropsaktivist er at brede opfattelsen af skønhed ud så vi bliver bedre til at se, at skønhed kan være mange ting. Det betyder ikke at jeg vil erstatte en opfattelse af skønhed med en anden. Mit ønske er, at vi bliver bedre til at se, at skønhed ikke gemmer sig på bunden af en pudderdåse, eller kan måles på en badevægt. Det, at jeg bliver inviteret med som dommer i en stor og anerkendt konkurrence som Queen of Scandinavia, fortæller mig, at den skønhedsindustri, som jeg selv kan finde på at skælde ud på, faktisk også ønsker en forandring.

Kan skønhed måles?

Som dommer i en skønhedskonkurrence, er det jo strengt nødvendigt at tage en kritisk brille på, og efter bedste evne forsøge at dele point ud i overensstemmelse med, hvad ens eget øje finder skønt. Det er jo det opgaven går ud på, og jeg var faktisk nervøs, da jeg sad med som dommer første gang. Ville jeg overhovedet være i stand til at vælge? Og vælge rigtigt? Hvem siger, jeg ved andet om skønhed, end det min personlige smag dikterer?

Jeg fik næsten ondt i maven ved tanken om den magt, jeg ville få. Tænk, at jeg skulle være med til at bestemme, hvem der skulle videre ud i verden med flotte titler og konkurrere som repræsentanter for Danmark, og hvem der skulle tilbage til hverdagen, måske med drømme som jeg havde været med til at knuse.

Jeg er ikke længere i tvivl om, hvad skønhed er for mig.

Denne gang ved jeg præcis, hvad det er, der får mig til at kaste point efter en pige frem for en anden. Det hænger nøje sammen med før omtalte åbenbaring, som har tilført mit eget liv så meget positivt at jeg vil være Josephine Helbrandt, kvinden bag Queen of Scandinavia, evigt taknemmelig!

Det viste sig nemlig, da jeg var med sidste gang, at pointene, både mine og de andre dommeres, fordelte sig helt naturligt efter hvordan pigernes udstråling var på scenen. Opgaven  viste sig i langt højere grad at være en der skulle løses med hjertet end med øjnene. Pigernes udstråling var ganske enkelt det afgørende for, hvem der løb med stemmerne. Det er min helt klare opfattelse, at de (karakter)træk der afgjorde sagerne, var pigernes evne til at være nærværende, fattede, venlige, rolige og varme.Queen of Scandinavia

Det blev klart for mig, at en pige kan være gudesmuk det ene øjeblik og falde fra tinderne det næste, hvis hun mener hun er sine konkurrenter overlegen, udviser kølig arrogance eller selvoptagethed. Den slags utiltalende karaktertræk er der ganske enkelt ingen der kan se bort fra, heller ikke i en konkurrence om skønhed! Det var altså her, i dommerpanelet til Queen of scnadinavia, at jeg opdagede det er sandt! Klicheen jeg havde afvist alle de forgange år, måtte jeg pludselig tage til efterretning og anerkende som absolut sand. SKØNHED KOMMER INDEFRA! Sådan er det bare. Og fra den dag, har jeg haft et helt andet syn på mig selv. Jeg ved nu, at det er fuldkommen ligegyldigt om jeg har korte ben og et stritøre, når jeg bare bærer min personlighed foran mig i stedet for at fokusere på øret eller min tøjstørrelse. Jeg forstod fra den dag, at jeg fremstår 100 gange smukkere i andres øjne, når jeg giver dem det, som jeg selv ønsker at få, nemlig kærlighed, omsorg, varme og nærvær. Og de ting er faktisk rigtig svære at have i fokus, hvis det eneste der fylder i hovedet er, om jeg har den rigtige kjole på, til de rigtige sko, om min bagdel ser stor ud og om det er lykkedes mig at camoufler dellen på maven. Derfor, kære, smukke piger! Tro nu på det, for det er sandt, skønhed stråler fra dit indre, når du formår at vise verden, hvem du virkelig er. Træn i at udfolde din personlighed mindst ligeså meget som du træner i fitnesscentret. Eller endnu mere. Det betaler sig!

Kom og vær med!

Hvis du har fået lyst til at tage med på STAY til den store Queen of scnadinavia finale på fredag, er der flere gode grunde til at købe billet. Ud over at det bliver et brag af en fest, går hele overskuddet til Kræftens bekæmpelse igen i år.

Du kan stadig nå at købe din billet her

Queen os scandinavia

 Der er lukket for kommentarer.