twitter facebook instagram tumbler
logo

Kiwimaske med udjævnende effekt

kiwimaske

Foto: Nicolai Reitz

Jeg elsker at spise en god moden kiwi eller tre, men den smukke søde frugt er også rigtig god som ansigtsmaske. De enzymer der er i kiwi har, ved længere tids brug, en udjævnende effekt på hudtonen.

Hvis du har ar eller andre pletter i huden, du gerne vil af med, kan du bruge masken hver dag i en periode, til du kan se en effekt. Men du bør kun eksfoliere, altså skrubbe med sukkeret, en gang om ugen. Ellers kan din hud blive rød og irriteret. På dage hvor du ikke skrubber, lægger du bare masken på huden og lader den sidde i 15 minutter.

Det skal du bruge:

1 stor, moden kiwi

1 dl rørsukker

saften af ½ citron

Sådan gør du:

Skræl kiwien og skær den i små tern.

Bland sukker og citronsaft i og mos det hele godt sammen.

Massér masken ind i huden i blide, cirklende bevægelser og lad den sidde i 15 minutter. Skyl af med lunkent vand.

Sådan virker masken:

Kiwi renser porrerne og modvirker urenheder. Den har en let blegende effekt og er god mod uønskede farveforskelle fra solskader og ar efter bumser.

Sukkeret virker som slibemiddel når du masserer masken ind i huden, så døde hudceller fjernes. Derudover har sukker en helende effekt på skader i huden.

Citronens frugtsyre hjælper til at fjerne døde hudceller.

OBS:

Hvis den kiwi du bruger ikke er helt moden, kan der være for meget frugtsyre i den. Så kan den være meget kraftig på huden og det kan svie og prikke. Hvis det sker, skal du vaske masken af med et samme. Prøv igen med en helt moden kiwi.

 

 

 

 

 Der er lukket for kommentarer.