twitter facebook instagram tumbler
logo

Læbescrub med lavendel

læbescrub-med-lavendel-1

Tørre læber er et problem for mange, som kan melde sig året rundt. Om sommeren, eller når vi tager på ferie, kan læberne tørre ud på grund af for meget sol og saltvand, og om vinteren kan det ske på grund af frost, kulde og tør luft.

Uanset årsagen er det noget af et mareridt, at rende rundt med knastørre læber, der sprækker og føles ru. Heldigvis er der en nem måde, at få kyssetøjet fixet på. Du kan bruge en læbescrub, der er super nem at lave.

Det skal du bruge:

1 tsk rørsukker

1 tsk tørret lavendel

2 tsk olivenolie

5-10 dråber æterisk lavendelolie (kan udelades)

Sådan gør du:

Knus lavendelblomsterne i en morter sammen med sukkeret.

Hæld olivenolien over og tilsæt til sidst den æteriske olie.

Din læbescrub er klar til brug.

Tag hvad der svarer til en teskefuld scrub i hånden og masser blidt læberne med den i rolige, cirklende bevægelser. Efter kort tid vil den tørre, døde hud på dine læber være væk.

læbescrub-med-lavendel-2

Sådan virker det

Rørsukkeret sliber blidt den tørre hud af læberne mens lavendelolien berolier huden. Olivenolie tilfører næring og fedt til den udpinte hud og virker genopbyggende.

Tip

Når du har brugt læbescrub er det vigtigt at bruge en god, fed læbepomade bagefter. Gerne en, du selv har lavet. (du kan fx finde gode opskrifter på læbepomade i bogen Hej smukke.)

Hvis du hellere vil købe en færdiglavet læbepomade, så gå efter en med naturlige og vegetabilske olier men ingen vand, det vil bare udtørre dine læber endnu mere. (Du kan fx. prøve min købefavorit fra Fischer Pure Nature. Den fåes her.)

Smør dine læber med pomaden, hver gang de føles tørre og lad endelig være med at fugte dem med tungen.

Du kan bruge scrubben en til to gange om ugen, men brug den kun, når det er nødvendigt. Huden på dine læber er sart og følsom og kan let blive irriteret, hvis du eksfolierer, altså sliber, for ofte.

 Der er lukket for kommentarer.