twitter facebook instagram tumbler
logo

Lavendellemonade -smagen af sommer

Lavendeldrik


Det var åbenbart kun en teaser, da solen skinnede på os i går, og gjorde sankt hans til det tætteste på sommer, vi er kommet i år. Jeg må indrømme, at jeg går rundt og surmuler en hel del over den grå himmel, jeg hele tiden synes vi har udsigt til. Jeg er en af dem, der virkelig kan mærke det på humøret når vejret er dårligt, og jeg må tage alle midler i brug for ikke at ryge i kulkælderen over det.

Et af mine bedste tip er, at forsøge at snyde mig selv til følelsen af at solen skinner. Forleden dag rendte jeg fx rundt med bikini på under tøjet og de få gange en varm solstråle så ramte min have, løb jeg derud og kastede mig ned på min drømmeseng. Hver gang måtte jeg dog konstatere at den iskolde vind gjorde det umuligt at blive liggende, men jeg fik vel sammelagt 7-8 minutter solskin på min krop, og lidt har også ret.

lavendel

lavendel

I dag sætter jeg ind på ny. Jeg vil give mine smagsløg en følelse af at være på ferie i Sydeuropa, hvor lavendelmarkerne blomstrer på denne tid og man kan købe friskpressede lavendelolier, lavendelhonning og andre lavendelprodukter i hver en lille, romantisk by man kommer til. Duften og smagen af lavendel er ren sommer for mig, derfor vil jeg lave min egen lavendellemonade. Lyder det lækkert? Så lav selv en portion. Her er opskriften.

Det skal du bruge

1 liter vand

3-4 citroner

1 dl tørrede lavendelblomster

1/2-1 dl honning

Sådan gør du

Hæld vandet i en gryde og sæt den over varmen på komfuret.

Skræl den yderste gule skal af 2 citroner og kom skrællen i gryden sammen med lavendelsblomsterne.

Lad det koge/små simre i 7 munitter.

Læg et tyndt viskestykke i en si og hæld lemonaden igennem. Tryk godt på blomster og cintronskal for at få alt vandet og smagen med.

Pres citronerne og hæld saften i sammen med honningen mens lemonaden stadig er lun.

Gør det evt. lidt af gangen, så du har mulighed for at smage lemonaden til med mere eller mindre citron og honning, alt efter hvordan du kan lide den.

Stil lemmonaden på køl og server den med isterninger.

Sådan virker det

Lavendellemonaden kan meget mere end at give dine smagsløg en oplevelse af sommer. Lavendel har nemlig mange gode egenskaber og kan blandt andet hjælpe dig af med hovedpine og løfte dit humør.

Tip

Hvis du virkelig vil imponere med din lavendellemonade, så lav dine egne lavendelisterninger til at komme i.

Du skal bruge en spsk tørrede lavendelblomster, en isterningbakke og almindeligt vand.

Drys lavendelblomster i bakken og fyld den forsigtigt med vand. Stil bakken i fryseren. Efter nogle timer er der bedårende isterninger til den smukke lilla lemonade.Der er lukket for kommentarer.