twitter facebook instagram tumbler
logo

godmorgen

Hvem er jeg?

Jeg hedder Inez Gavilanes, jeg er 37 år og bor i en forstad til København med min kæreste og min lille hund Uffe.

De sidste ti år har jeg bevæget mig i underholdningsbranchen og prøvet alt det, jeg har drømt om. Efter at have skrevet og udgivet mit eget album (Bed´n Breakfast i 2007) og rejst både jorden og Danmark rundt for at optræde med mit eget materiale, endte jeg i popgrupen Sukkerchok, som i et par år virkelig havde vind i sejlene herhjemme. Derefter blev jeg radiovært på The Voice og arbejdede som TV-vært på det der i dag hedder SBS Discovery Media.

Sideløbende var jeg så heldig at få antaget en serie bøger på Forlaget Carlsen, Den magiske bog, som jeg har skrevet sammen med forfatteren Anne-Marie Donslund. En serie som jeg også lavede illustrationer til. Den er på 6 bind, hvoraf de første er blevet oversat til tysk og udkommet på lydbog på både tysk og dansk.

Efter den succes besluttede jeg at hellige mig bogskrivningen og seneste skud på stammen er bogen Hej Smukke, som førte til at jeg startede bloggen her. Jeg havde simpelthen ikke fået nok af naturlig skønhed og heller ikke af at finde nye veje til velvære, ro og balance, til at jeg kunne stoppe med at skrive om det, da bogen blev sendt til tryk.

Hvad er skønhed for mig?

Skønhed for mig handler i meget høj grad om personligt udtryk, at turde stå ved, hvem man er og vise det. At acceptere sine såkaldte skønhedsfejl -både de indre og de ydre, og fremfor alt forsøge at være tilstede lige her og nu.

I mine øjne handler skønhed -både min egen og den jeg ser hos andre, altså ligeså meget om en følelse, en indre ro og balance, som den handler om et smukt ydre. Det skinner igennem hvis vi er utilfredse med os selv og i tvivl om vi er smukke og lækre, så meget at andre også vil blive i tvivl.

Det er umuligt at gemme sig bag flot hår og make-up og ikke engang en flad mave eller et par stramme baller vil gøre dig smukkere, end du er i dit indre. Til gengæld er der ingen grænser den anden vej. Føler du dig godt tilpas i din krop, er glad for dit udseende og føler du dig fri til at være, præcis som du er, vil dine omgivelser kunne mærke det, og opfatte dig som værende mindst ligeså fantastisk, som du føler dig.

Mine bedste skønhedstips er derfor:

1) Bliv ven med dit eget spejlbillede. Lær at elske dig selv inklusiv de ting, som du ville lave om, hvis du kunne. Det er nemlig dem, der gør dig speciel og unik. Vi har ALLE noget smukt vi kan fremhæve, ligesom vi næsten allesammen har noget vi synes er træls. Om vi betragter os selv som skønne eller grimme er udelukkende et spørgsmål om, hvad vi selv vælger at fokusere på.

2) Tal pænt til dig selv -og om dig selv! Mange af os, både unge og gamle, er langt fra vores egne bedste venner. Vi kritiserer os selv for de mindste ting, vi synes er i vejen med vores udseende. Vi kan endda finde på at sige det højt i grove vendinger til vores veninder eller kærester. Hvis du gør det, så hold op med det samme! Det er en rigtig dårlig vane og den er nedbrydende for dit selvværd. Så længe vi ikke respekterer os selv, skal vi heller ikke regne med at andre gør det. Når du begynder at tale pænt om og til dig selv, vil du, med det samme, mærke en forandring.

3) Forkæl dig selv -også i hverdagen. Alt for mange af os styrter afsted og glemmer i farten hvor vigtigt det er, at give os selv kærlighed og omsorg. Men det er sundt, både for krop og sjæl, når vi plejer vores ydre. Vi får ny energi, øget kropsbevidsthed og mulighed for en mental optankning. Sæt mindst tyve minutter af hver dag til at lægge en ansigtsmaske, tage et fodbad eller sætte en flot frisure -gerne i stilhed eller mens du lytter til afslappende musik.

4) Spis sundt, drik masser af vand, få søvn nok og bevæg dig. Det giver overskud, energi, en smuk hud, et sundt kredsløb, velvære… fordelene er uendeligt mange. Tænk på din krop, som det tempel din sjæl skal bo i. Der skal være rent, ryddet op og luftet godt ud, hvis din sjæl skal have det godt derinde. Men det betyder altså ikke, at du ikke kan holde vild fest engang imellem. Det har sjælen også godt af.

5) Fortæl dig selv, at du er god nok. Det er du nemlig, men ikke fordi du ser ud på en bestemt måde, får tårnhøje karakterer, er i gang med at træne op til en marathon eller fordi du aldrig spiser kage. Heller ikke fordi du har husket at tage opvasken eller fordi du blev hjemme fra fest for at passe din lillesøster og vande din mors blomster. Du er ganske enkelt god nok -FORDI DU ER DIG. Husk det!

God fornøjelse med at være super, duper, top fantastisk, lækker og helt i orden!

Kh

Inez